De radiocarriere van Jeroen begint op jonge leeftijd als hij een eigen studio bouwt in zijn slaapkamer. Hij is dan nog de enige luisteraar. Dat verandert als hij via een stage bij de regionale omroep in Zeeland gaat werken. Eerst als technicus en dan jaren lang als presentator van een verzoekplatenprogramma tijdens werkdagen. In 1998 zet Jeroen de stap naar Hilversum en wordt aangenomen bij Radio 538.

Begonnen als Jeroen Afternoon in het weekend, volgde Jeroen Ruud de Wild op in de ochtend (The MorningJ.E.M met Michiel Veenstra en Erik Jan Rozendael) en presenteerde hij de Rabo Top40 op SBS6. De werkzaamheden als dj in het land namen nu ook serieuze vormen aan en ook het buitenland begon te lonken. Het vroege opstaan voor Radio 538 bleek niet meer te combineren met de andere werkzaamheden en dat zorgde ervoor dat Jeroen het middagprogramma van 14 tot 16 uur op werkdagen ging maken.

Intussen nam hij af en toe de presentatie van de TOP 40 voor z'n rekening als collega's Erik de Zwart en Wessel van Diepen niet beschikbaar waren. In 1999 werd Jeroen's agenda nog wat voller: TMF vroeg hem als VJ. Weekendspecial, Dag Top 5, Albumcharts, CLUB MTV (Tijdens de overstap van een jaar naar MTV) en de TOP 40 (nadat Erik er mee stopte in 2003)waren een aantal van zijn programma's. Daarnaast is Jeroen jaren te horen geweest als Stationvoice van TMF. Het werk als DJ in Nederland en daarbuiten (Spanje) voor Radio 538 en TMF bleef ook. In het najaar van 2006 gaf Wessel van Diepen de Top-40-stok over aan Jeroen op de radio.

Jeroen zei vol trots: "ik was altijd al verliefd op de top 40, toen ik voor SBS ging werken raakte we verloofd en nu zijn we echt getrouwd!!" Binnen een paar maanden kwam er een kleine terugval in die 'relatie'. Vanwege het gebrek aan videoclips (sommige Top 10 artiesten zagen er geen brood meer in om ze te maken) besloten Jeroen en TMF om te stoppen met het maken van de televisie-uitzending van de Lijst der lijsten. Op 31 december 2006 was Jeroen voor het laatst te zien op TMF in een acht uur lange uitzending van het Top40 jaaroverzicht.

In de zomer van 2007, na 7 jaar middagprogramma, besloot Jeroen een andere uitdaging aan te gaan naast de TOP 40 op Radio 538. Na tien jaar kwam het programma Jeroen Afternoon weer terug in het weekend waarin Jeroen zijn 'radio-ei' iets meer kwijt kon en waarmee Jeroen iets meer ruimte kreeg voor andere zaken waaronder zijn voice-over werkzaamheden en het presenteren van het autoprogramma Wheels on Seven op RTL 7.

In het najaar van 2009 wint Jeroen met de Top 40 een Marconi award (dé vakprijs voor radiomakers) in de categorie "beste programma" . Sinds oktober 2010 is Jeroen weer te horen van 14 tot 16 hr in combinatie met de top 40 op vrijdag.

In maart 2011 zet Radio 538 zich in voor Warchild. Een week lang wordt geld ingezameld voor de toekomst van kinderen die in oorlogsgebieden opgroeien. Ter voorbereiding van deze actie maakt Jeroen samen met Jens Timmermans een reis naar Sierra Leone. Het verslag hiervan speelde een belangrijke rol tijdens de actieweek. Je kunt deze filmpjes vinden onder de knop charity.

Ook in 2012 zette Radio 538 zich in voor Warchild en hielp daarmee bijna 73000 kinderen aan een betere toekomst. Als afsluiter presenteerde Jeroen met Jens de finale van 538voorwarchild op de grote markt in Groningen. Dit was live te volgen via TV538 op Ziggo en UPC.

Tijdens de 538 voor Warchild actie 2013 maakte Jeroen radio met Frank Dane. De Actie werd afgesloten in 's Hertogenbosch met een live TV registratie waarin ook de einduitslag bekend werd gemaakt. Maar liefst 100.000 kinderen kunnen een betere toekomst hebben dankzij de gulle giften van de 538 luisteraar. Jeroen presenteerde deze avond vanaf de grote markt in 's Hertogenbosch met vriend en collega Ruud de Wild.

In december 2013 komt er na -bij elkaar- ruim 10 jaar een eind aan Jeroen's programma tussen twee en vier. Vanaf januari 2014 zal hij zich qua radio alleen bezighouden met de Mediamarkt Top 40. Een van de best beluisterde programma's van de nederlandse radio. Hij zegt daarover: "De Top 40 is mijn geadopteerde kindje. De voorvaderen waren -en zijn- helden van mij. Ik ben er trots op om in dit rijtje te horen. Maar vooral vind ik het nog steeds een voorrecht om Nederland mee te nemen naar het weekend met de grootste hits van het land."

Op 8 mei 2015 presenteert Jeroen de Top 40 samen met Armin van Buuren.