Mede door zijn ervaring in de radio - en muziekwereld is Jeroen diverse malen gevraagd als jurylid. 

Sinds enkele jaren maakt hij deel uit van de Edison jury die bepaalt welke nederlandse artiesten het afgelopen jaar de beste opnames hebben uitgebracht. Het gaat hier om de meest prestigieuze muziekprijzen in Nederland. 

Als lid van de Marconi jury heeft Jeroen mede bepaald welke radioprogrammas en presentatoren een award verdienden. Deze jury wisselt elke drie jaar van samenstelling waardoor Jeroen inmiddels geen deel meer uitmaakt van deze jury. Hij won overigens zelf een Marconi Award voor beste programma. De prijs werd verdiend met de Top 40 op Radio 538.

De finale van het 538 demoduel vond vier keer per jaar plaats. Met Edwin Jansen en Tony van de Berkt was Jeroen regelmatig in de jury te vinden om nieuw talent de kans te bieden op een platencontract.

In 2012 nam Jeroen plaats in de jury van het Nationaal Songfestival met Carlo Boszhard, Stacey Rookhuizen, Ali B en Afrojack. Dit was tijdens de 2 uur durende live televisie uitzending van de finale. Een paar weken later nam hij deel in de nederlandse vakjury van het Eurovisie songfestival.

In mei 2013 moest de jury van het Eurovisie Songfestival opnieuw worden samengesteld nadat voortijdig een aantal namen van de leden was gelekt. Door zijn eerdere ervaring met deze jury viel de keuze op Jeroen als invaller.